KÖPVILLKOR

Vid beställning hos oss på Kronan godkänner du våra köp- och leveransvillkor enligt nedan;

  • När du handlar på Kronan.com ingår alltid moms i det angivna priset.
  • Vid köp via Kronan.com gäller alltid 14 dagars ångerrätt från och med den dagen du har mottagit din produkt.
  • Efter lagd order skickas ordererkännande och leveransbekräftelse till den e-post du angivit vid beställnings tillfället.
  • När din vara lämnar vårt lager med sändningsnummer där du kan följa din försändelse.
  • Om du returnerar produkter betalar Kronan tillbaka köpeskillingen inom 14 arbetsdagar från att vi mottagit produkten.

Produkter som returneras ska vara kompletta inklusive original emballage. Du får ha öppnat förpackningen och provkört din barnvagn eller cykel inomhus.

Ångerrätt
Du har 14 dagars ångerrätt. Du står för frakten tillbaka till oss. Maila oss på info@kronan.com ditt order id samt vilka produkter du önskar returnera. Vi skickar ett returnummer som din försändelse skall märkas med vid retur.

Skriv ut och fyll i RETURBLANKETT  och paketera produkterna som du vill returnera.

Sänd produkterna till adress:
Kronan Trademark AB,
C/O Lagerservice
Vallgatan 8
571 41 Nässjö

Du ansvarar för varan tills vi mottagit den. Be alltid om kvittens på inlämnat paket ifall något problem skulle uppstå med sändningen på vägen till oss.

Betalningsalternativ
Fakturabetalning
Då din order lämnat vårt lager sänds fakturan från Klarna till din E-post. Betalningsvillkor 14 dagar alternativt om du valt Klarna konto för delbetalning. Det tillkommer en fakturaavgift på 25 kr från Klarna. Om du väljer Klarna som betalmetod tas en kreditupplysning av Klarna. Din order kan endast levereras till din folkbokföringsadress. För mer information om Klarna Klicka här.

Kortbetalning
Vi accepterar betal- och kreditkort från Visa och Mastercard. Ingen extra avgift tillkommer vid kortköp. Kortköp hanteras via Dibs.

Fraktkostnader
Vi har fri frakt på beställningar över 1 000kr till ombud. För beställningar under 1 000kr tillkommer en fraktkostnad på 49 kr. Du har också möjlighet att välja hemleverans Dag till en kostnad av 199 kr.

Leveransvillkor
Vi levererar alla varor till ombud i samarbete med Post Nord och Schenker. När du har gjort en beställning samt valt betalsätt är leveranstiden normalt 3-5 arbetsdagar om inget annat anges i produkttexten. När dina varor levereras, tänk på att du alltid skall kunna visa legitimation vid utlämningen/leveransen. Endast personen med namnet på paketet får hämta ut det hos ombud. Om du vill göra en adressändring efter att du har mottagit en leveransbekräftelse tillkommer en administrativ avgift på 295kr. Vid beställning med Klarna är adressändring inte möjligt.

Vid köp av cykel sker leverans hem till din port på nedre bottenvåning under dagtid 09:00 – 16:00 kostnadsfritt. Du aviseras per sms, telefon eller e-post innan leverans.

Vid beställning av mindre tillbehör och reservdelar skickas dessa med posten till din brevlåda. I de fall du väljer att inte lösa ut/ta emot ditt paket debiterar vi dig en hanteringsavgift på 395kr.

Om du har beställt en produkt som är tillfälligt slut kontaktar vi dig via e-post eller telefon gällande beräknat leveransdatum. Om den beställda produkten har utgått ur sortimentet har du möjlighet att avbryta köpet eller byta till en annan färg/ersättningsvara.

Leveransförsening
Du har som kund rätt att avbryta köpet vid leveransförsening. Hävning av köp vid leveransförsening skall ske skriftligen via e-post till vår kundservice info@kronan.com. och vi ber dig att inkludera order- och/eller kundnummer i din e-post. Vid hävning av köp gör vi en återbetalning till ditt konto inom 5 arbetsdagar. Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att fullfölja din beställning. Det kan finnas tillfällen/omständigheter som gör det omöjligt att fullfölja beställningen. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.

Transportskada
När du tar emot godset är det viktigt att du kontrollerar godset innan du skriver på fraktblanketten eller hämtar ut paketet hos ombudet. Om du upptäcker en skada bör du anmäla detta till speditören eller till ombudet som då gör en notering. Du har även ansvar att inom skälig tid göra en anmälan om skadan till vår kundservice. Observera att du inte får använda den skadade produkten och att du måste behålla produktens emballage för att förenkla utredningen i skadeärendet. Vi ersätter transsportskadat gods kostnadsfritt. Kontakta kundservice via e-post info@kronan.com. så sköter vi hanteringen och ersätter din skadade vara. Bifoga bilder på skadan i kommunikationen med vår kundservice samt ordernummer.