FAQ BARNVAGN

Här kan du hitta svar på många av de vanliga frågor vi får om våra barnvagnar. Hittar du inte svaren på dina frågor kontakta gärna oss via e-post till  info@kronan.com.

Jag har tappat bort min handbok? 

Här kan du ladda ner samtliga handböcker till Kronans barnvagnsmodeller:

Handbok Kronan City 2014

Handbok Duo 2008-2009

Handbok Kronan City Liggdel 2014

Handbok Kronan Duo och DuoS Liggdel 2014

Handbok Kronan Duo 2014

Handbok kronan sulky 2009-2011

Handbok Kronan Duo S 2014

Handbok Kronan Sulky 2014-2017

Handbok Kronan Sulky/S 2015 – 2016

Handbok Kronan Syskon Liggdel 2014

Handbok Kronan Syskon 2014

Vad skall jag tänka på när jag skall ut flyga med min vagn?
Ta av hjulen och släpp gärna ut lite luft. Lägg hjul och hjulbultar i en påse så att de ej blir fläckar på klädseln. Om du har en sulky eller Sulky/S, kan du köpa en anpassad resväska annars tillhandahåller flygbolaget påsar för att packa vagnen i.

Hur lång är leveranstiden?
Vi räknar med att kunna leverera dina produkter inom 3-5 arbetsdagar.
Läs mer om våra leverans- och Köpvillkor

Var köper jag en barnvagn från Kronan?
Vi säljer våra produkter här på vår hemsida och har inga återförsäljare.

Hur levereras Kronans produkter om jag beställer på webben?
Alla ordrar från kronan sänd via Postnord till närmsta ombud om du ej valt hemleverans mot en kostnad i kassan. Mindre artiklar sänds även med post. Avisering sker per sms, telefon, mail eller brev före leverans. När du har mottagit din produkt, vänligen kontrollera att varorna uppfyller dina förväntningar. Hos Kronan.com har du alltid 14 dagars öppet köp.

Hur fungerar garantin?
Vi tillämpar 1 års garanti och 3 års reklamationsrätt enligt konsumentköpslagen. Observera att andrahandsköp inte omfattas av garanti. Läs mer om Garanti & Reklamation

Hur sköter jag min Kronan barnvagn bäst?
För att din Kronanvagn ska förbli i gott skick är det viktigt att du tar hand om den och gör en egen service av den ungefär var tredje månad för att öka livslängden. Skötselråd finner du i handboken.

Hur tvättar jag mina Kronanprodukter?
Alla textilier är tvättbara i maskin på 30 grader. Använd inget sköljmedel eller centrifugering och låt klädseln dropptorka.

Hur tvättar jag min reflexsufflett?
Reflexsuffletten torkas med fuktig trasa. EJ maskintvätt eller rengöringsmedel.

Garanti gällande köp hos återförsäljare som gått i konkurs?
Om du har köpt din vagn hos någon av våra återförsäljare som gått i konkurs gäller garantierna hos oss. Maila oss på info@kronan.com så hjälper vi dig. Du måste kunna visa upp ditt inköpskvitto samt serienummer på din vagn.

Vad innebär förlossingsgaranti?
Vi har förlossningsgaranti, vilket innebär att om någonting skulle hända under graviditeten eller förlossningen har du rätt att häva köpet och vi hjälper dig med retur av barnvagnen. För mer information klicka här.

Varför har Sulkyn en ny maxvikt?
Efter uppdateringen av Sulkyn så har vi samband med P-märkningen haft möjlighet att öka maxvikten till 20 kg från 2014 års modell. Äldre sulky har en maxvikt på 15 kg.

Passar någon ståbräda till Kronans barnvagnar?
Vi rekommenderar att använda ståbrädor från märket Lascal. Buggyboard Maxi passar tillsammans med Duo, Duo/S och Syskon. Buggy board Mini passar till din cityvagn. Sulky och Sulky/S är inte säkerhetstestade för användning av ståbräda. Det man bör tänka på om man väljer att använda ståbrädan på Sulky eller Sulky/S är att ytan för det äldre barnet att stå på är begränsat och att det är viktigt att se till att barnet inte hänger i handtaget.

Var hittar jag slangen till min pump?
Högst uppe på pumpens handtag sitter det en liten metallmutter. Ta tag i den och dra uppåt så hittar du slangen.

Var hittar jag reservdelar till min Kronan barnvagn?
Vi säljer reservdelar via denna hemsida titta under respektive produkts kategori. Hittar du inte det du söker ber vi dig kontakta oss via e-post info@kronan.com