Kronan Sulky S till 1 990kr! | Se här »
 
 
Smidiga och snabba leveranser
3 månaders cykelförsäkring ingår
60 dagars öppet köp

Kronan Cykel

Kronan Cykel är en modern klassiker - en cykel för livet. Kronan Cykel grundades år 1997, men konstruktionen på cyklarna är väl beprövad. Ritningarna på cyklarna kommer från cykelmodellen m/42 som användes inom det svenska försvaret sedan år 1942. Även om vi förfinat försvarets ritningar en aning, så är idén densamma: en robust och rejäl cykel, bekväm att cykla på. Att den dessutom är väldigt snygg får väl ses som en bonus!

Populärt just nu

Muc-Off Rengöring Bike Cleaner
  • Världens bästa cykelschampo!
  • Biologiskt nedbrytbart
126 kr
Muc-Off Rengöring Rengöringsmedel Chain Cleaner 4
  • För alla kedjor
  • Lätt att använda
106 kr

Aktuella kampanjer


Kronan Barnvagn

Kronan Barnvagn har sedan år 2005 levererats till tusentals nöjda kunder. När vi skapade Kronan barnvagnar, var målet att behålla vår grundfilosofi. Att hitta rätt barnvagn är inte lätt, särskilt inte som förstagångsförälder. Vi på Kronan har sett till att det åtminstone är lätt att välja rätt barnvagn. Våra barnvagnar är precis som våra cyklar: enkla, rejäla och med fokus på kvalitet och funktion. Det enda du behöver bestämma dig för är om du vill ha Kronan Duovagn eller Kronan Sulky.

Därför ska du äga en Kronan Cykel och Barnvagn

Kronan cykel

Kronan cykel är en ikonisk cykel med rötterna i den svenska militären. Cyklarna från Kronan står för den klassiska modellen, tillverkade i robousta och tåliga material, för att hålla länge. På Kronan strävar vi inte efter att uppfinna hjulet igen. Vårt mål är snarare att hylla hjulet genom att behålla Kronans klassiska design och konstruktion åt moderna människor som uppskattar funktion och god formgivning.

Kronan barnvagnar

Kronans barnvagnar är framtagna för att vara de allra bästa på marknaden. Vi strävar efter att ge dig som förälder en tålig, stabil och hållbar barnvagn, som garanterat kommer gå vidare i generationer. Kronan Barnvagnar kommer i en klassisk design i olika färger med god komfort och utrymme. Du får en stabil och pålitlig vagn, som dessutom fungerar utmärkt som resebarnvagn!

Tusentals nöjda kunder

Oavsett om du vill transportera dig själv eller ditt barn, vill vi på Kronan hjälpa dig att färdas säkert, bekvämt och med stil. Vi har länge levererat Kronan Barnvagn och Kronan Cykel till tusentals nöjda kunder. Kronan rekomenderas gärna vidare inom vänskapskretsen eller familjen, det är ett gott betyg tycker vi.

Om Kronan

Cyklar med 100-åriga anor

Kronan bikes

Kronan Cykel grundades inte förrän år 1997, även om affärsidén egentligen föddes i början av 1900-talet, när försvaret började ersätta kavalleriets hästar med enkla och robusta cyklar. På 40-talet fanns till och med renodlade cykelinfanteriregementen. Det var dessa cyklar som tre studenter från Uppsala började renovera och sälja till sina studentkamrater. Affärerna gick bra – faktiskt så bra att det snart inte fanns några gamla cyklar kvar att renovera. De driftiga studenterna lyckades dock komma över Försvarets egna konstruktionsritningar från 1942 och började producera egna cyklar. Därmed var företaget Kronan fött.

Mycket har hänt, men det syns inte

För det otränade ögat har det inte hänt mycket sedan starten 1997 – eller sedan 1942 för den delen – och det är meningen. Vi och våra kunder älskar fortfarande den klassiska robusta konstruktionen, både för utseendet och för komforten. Men faktum är att det har hänt en hel del ändå. I smyg. Framförallt har vi förbättrat detaljkvalitén rejält sedan det första året. Vi har bland annat uppdaterat tillverkningsprocessen, uppgraderat viktiga delar och dessutom lanserat flera nya modeller. Nu finns Kronans cyklar som barncykel, herrcykel, damcykel och snart även en elcykel i olika färger och med växlar. För även om vi älskar det klassiska så älskar vi utveckling också.

Kronan barnvagn

Kronan - även med fyra hjul

Kronan är känt för den klassiska cykeln och inte minst introduktionen av Kronan Barnvagnar. Här fanns av förståeliga skäl inga ritningar från försvaret att tillgå, men vi lyckades behålla vår grundfilosofi när vi skapade våra barnvagnar. Precis som Kronan cyklarna så har de, oavsett modell, en enkel robust konstruktion, med fokus på kvalitet och funktion. Så vill vi ha det och så vill våra kunder ha det. Enkelt och bra. Faktiskt så bra att vi vunnit tester och fått flera utmärkelser. Våra vagnar håller hög standard och är självklart CE märkta och testad enligt EN standard.

Kronan kommer till dig

En av anledningarna till att vi kan hålla hög kvalitet till rimliga priser är att vi säljer alla våra produkter från vår webbshop på kronan.com utan mellanhänder. Cyklar och barnvagnar levereras i paket, nästintill färdigmonterade, hem till dig. Du behöver bara sätta på pedaler och justera styret på cykeln, eller sätta på hjulen på barnvagen. Oftast kan du vara uppe och rulla inom tio minuter. Är det något som är fel är det bara att höra av sig till oss. Vi på Kronan är inte riktigt nöjda förrän våra kunder är det!

Registrera dig på våra nyhetsbrev!

Signa upp på våra nyhetsbrev för att hålla koll på kommande nyheter, kampanjer & rabatter!

Genom att fylla i min e-postadress godkänner jag att Kronan behandlar mina personuppgifter för att kunna skicka marknadsföringsmaterial som anpassats till mig enligt Kronans integritetspolicy.

Varukorg(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan